Regényi Klára honlapja
Menü
 
Hangtálas kezelések
 
Masszázs
 
Életmód-érdekességek
 
Növénykék és állatkák
 
Nézni-és hallanivaló
 
Kopirájt
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hangterápia -és fürdő

Hogy gyógyít a hang?

Végigülni egy hangversenyt, meghallgatni egy kellemes zeneszámot, élvezni a madarak reggeli csicsergését, mind-mind felemelő élményt jelent. Ezek a hangok közel állnak hozzánk, megnyugtatnak, ellazítanak, feltöltenek, kiragadnak a napi monoton életvitel szürkeségéből, ezek olyan élmények, amikre sokan és szívesen áldoznak az idejükből, mert érzik a hangrezgések jótékony, felszabadító hatását. Az emberi test, és a körülötte levő energiatér (aura) reagál a hangokra, a harmonikus, szinte magunkba szívható rezgések képesek arra, hogy az ember eredeti, tiszta energia mintáit visszaállítsák, a különböző lerakódásokat, eltömődéseket, blokkokat kitisztítsák, és friss erővel töltsék fel a szervezetet.

 

Mi az a hangtál és honnan jön?

A hangtál tulajdonképpen egy (legtöbbször) fém edény, változatos alakú és nagyságú, súlyát tekintve a pár 10 dekástól a több 10 kiló közt lehet. Ahhoz hogy a hangtál hangot adjon, ütögetni vagy dörzsölni kell, több fajta ütő és dörzsölő eszköz létezik, egy adott tálból is eltérő hangokat lehet kicsalogatni a különböző technikákkal.

A hangtálakat feljegyzések szerint a történelmi Buddha, Sziddhartha Gautama is használta, így volt vagy sem, a buddhista országokban a gyógyító tálak készítése és használata ősi tradíciók szerint történik. A hangtálakat 5-7-12 fém keverékéből, így rézből (Vénusz) , ónból (Jupiter), vasból (Mars), ólomból (Szaturnusz), ezüstből (Hold), aranyból (Nap), higanyból (Merkúr) készítik, így igazodva az Univerzum minőségeihez, minél teljesebb összhangra törekedve. Ismeretesek öntészeti és kovácsolás alapú eljárások egyaránt. Az általunk használt hangtálak kézi munkával, Nepálban készültek, hagyományos receptúra szerint.

 

Hogy történik egy hangtál kezelés?

A hangtálas kezeléskor a vendég a padlóra terített szivacson fekszik, hangtálak vannak a talpa alatt, a feje felett, valamint tőle jobbra is balra, és a felsőtestén is elhelyezve. A kezelő személy a vendég mellet ül, és különböző ütőkkel, illetve dörzsfákkal meghatározott kezelési metodika szerinti szólaltatja meg a hangtálakat. A hangtálak nagy töltésű és intenzív energia bevitelt okoznak. A teljes szervezet átrezeg, kezdve az üreges szervektől (tüdő, belek) a folyékony testrészeken át (vér, testnedvek) majd az izmok és a csontok is rezonálnak. A felhasznált hangtálak különböző méretűek, így más-más hangterjedelemben szólnak, így kb. 100 -féle frekvenciával találkozik a vendég. A hangtálas kezelés metodikája  Balla Tibor (http://balla-hangterapia.hu)  által összeállított Balla Hangterápián alapul.

 

Mi a különbség a hangterápia és a hangfürdő közt?

A hangterápia során a kezelő egyszerre csak egy vendéggel foglalkozik, hangtálak kerülnek a test közvetlen közelébe, és magára a testre is. A hangterápia intenzív energiabevitelt jelent, erősen megrezgeti az egész testet.

Hangfürdőn egy időben több vendég is részt vehet, a hangtálak a testtől messzebb kerülnek. Az energia bevitel nagyon finom, ezért olyan esetekben is lehet hangfürdőt alkalmazni, amikor egyes egészségügyi problémák miatt  ( lásd lejjebb a  Mikor nem javasolható a hangtálas kezelés? pontot. ) a hangterápia nem javasolható. A hangfürdő során nem csak hangtálakat. hanem nagyobb teret is jól betöltő hangszereket, pl. gongokat is gyakran használnak.

 

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kezelés ideje általában 50-80 perc közt alakul, az egyedi igényeknek megfelelően.

 

Milyen élmény a hangtálazás?

Az átélt élmény elég változatos, az egyéni  érzékenységtől és beállítottságtól nagyban függ. Az esetek többségében a kezelés elején a vendég lelassul, elálmosodik, hosszabb-rövidebb időre szinte mindenki elalszik. Az alvásban töltött idő az alkalmazott lassú frekvenciák miatt mély tudatszintre visz, elősegíti a mélyalvásra jellemző Delta agyhullámok megjelenését, ezért a mélyalvási fázis hatásos pihentető és regeneráló időszak. Akik éjszakai munkát végeznek, arról számolnak be, hogy egész munkaidő alatt nem álmosodnak el.  Aki figyelmesen követi a saját reakcióit, átélhet egy olyan, ritkán tapasztalható élményt, amikor a test az alvás jeleit mutatja, lassú, ütemes légzéssel, finom izomrángásokkal, miközben a tudat friss és aktív megfigyelő marad, vagyis megfigyelhetjük magunkat alvás közben!  Ez az időszak valamikor eltart a kezelés végéig, ilyen esetben  szükséges lehet egy 10-15 perces szakasz, ami ahhoz kell hogy felébredjen a kezelt személy, és újra nappali "üzemmódba" válthasson. Mások hamarabb "kipihenik" magukat, ők a hangterápia vége fele virgonccá, éberré  válnak, alig várják hogy mozoghassanak.  A kezelést követően a vendégek általában nagy fokú vitalitást, megnyugvást, kipihentséget  tapasztalnak, a stresszes élmények távolivá és valószínűtlenné válnak, mintha egy korábbi, fiatalosabb önmagukhoz térnének vissza. Az elérhető finom tudatszintek és az eközben megmaradó tiszta tudatosság miatt a hangterápia hatásosan támogatja a meditációs gyakorlatokat.  A hangtálas kezelés rendszeres alkalmazásával az összpontosító képességek ugrás szerűen javulnak, a tudat ritkábban kalandozik el, hatékonyan arra fókuszál, amivel épp foglalkozunk.

 

Milyen problémák esetében javasolható a hangtálas kezelés?

Stressz-és feszültségoldás, izomzat lazítás, pszichés oldások, manager-betegség, azonnali fájdalom csillapítás, alhasi-és emésztési problémák, mindenkori immunerősítés,  koncentrációs zavaroknál,  fizikai erőtlenség, salak-és méregtelenítés, alvási zavarok, migrén, gyerekkori éjszakai bevizelés. Allergiás, asztmás esetekben a légzőszervek vitalizálása, feltöltődése miatt a páciensek szó szerint fellélegeznek.

 

Mikor nem javasolható a hangtálas kezelés?

Pacemaker, erős szívritmus zavarok, epilepszia, terhesség, műtéteket követő 4-6 héten belül. Menstruációs fájdalmakat vagy erősíti, vagy megszünteti. Vese-és epekövek, epehomok esetén a lerakódásokat megmozdíthatja. Ezekben az esetekben nem kerülhet a testre közvetlenül hangtál, csak a vendégtől távolabb elhelyezett tálakkal ún. hangfürdő végezhető. 6 évesnél fiatalabb gyerekek estében egyéni kezelés nem javasolt ( csak szülővel együtt), azonban segíthet a hiperaktivitás csillapításában ill. önbizalom és beilleszkedési problémák feldogozásában.

 

Milyen tudatszintek érhetők el?

Az Alfa (nyugodt relaxáció) és a Théta (avás közeli mély meditáció) szintje szinte minden kezeléskor bekövetkezik, a Delta (teljes testtudatlanság, testemlékezés, mély, álom nélküli alvás) szintjére is sokan lelátogatnak, ebben segíthet a kezelő is, kifejezetten erre célzott technikákkal.

 

Források:

 

 

 

 

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
óra
 
Vélemények
 
Kapcsolat

Regényi Klára

9461 Lövő

klaryklary@gmail.com

+ 70/615-3870

 
számláló
Indulás: 2011-01-16
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu